Verkoop of veiling plaatsen

Start BONNENVERKOPEN P.V. De Trouwe Duif
Deze advertentie/bon is helaas niet meer beschikbaar.

BON 24 Jacob Bakker Zwartemeer

Samenvatting
Omschrijving

Een 1e NPO winnen is het allerbeste medicijn! Dat geldt in ieder geval voor Jacob Bakker uit Zwartemeer. Hij werd afgelopen zaterdag 1e van de gehele afdeling 10 Noord Oost Nederland tegen 9786 duiven. Drie dagen ervoor lag hij nog ziek op bed. Maar na de overwinning zaterdagmiddag 14 mei jl. waren alle klachten verdwenen en kon er gevierd worden. Zwartemeer (provincie Drenthe, gemeente Emmen) ligt aan de Duitse grens, in het meest oostelijke puntje en op de scheidslijn van Noord en Zuid van de afdeling 10 Noord Oost Nederland. Dit maakt de prestatie nog mooier en misschien nog wel meer uniek. Jacob Bakker (fanatieke speler) 32 jaar en stratenmaker, heeft een eigen bedrijf. Hij is veel van huis en maakt lange dagen. Vader is zijn steun en toeverlaat, zijn hokverzorger. Desgewenst springt Ma Bakker ook bij. Jacob zijn kolonie bestaat uit 60 jonge duiven, 15 kweekkoppels en 30 vliegduiven.

Hij speelt sinds zijn 15e zelfstandig met duiven en is lid in Zwartemeer. Deze vereniging heeft 29 leden. Waaronder een aantal sterk spelende liefhebbers o.a. Dennis Kroes, Freek Smit en zo zijn er nog wel een aantal meer. Jacob geeft aan dat het fondspel zijn voorkeur heeft. Dat is het mooiste wat er is zo zegt hij!

 

De NL10-1189884 werd zaterdag 14 mei 2011 om 09:30 uur gelost te Breuille la Verte. Deze doffer werd geklokt om 15:19:30 en maakte een snelheid van 1413,266 mpm. Hiermee is hij de snelste van 9786 duiven. Hij stond als 5e getekende van de 20 duiven die Jacob mee had. “De 884” heeft als vader de NL09-1678170, deze is rechtstreeks naar het kweekhok gegaan. De ouders van de vader  zijn beide rechtstreeks gehaald bij Anton Ruitenberg, soort Gaby Vandenabeele (witpen-wittenbuik en bonte Limoges). Moeder is de “Cheyenne” NL08-2067775. De vader van de 775 is de 5e beste van de competitie TBOTB. Moeder van de 775 is Anne-Linde (beste jonge duif van Nederland in 2007 van Bert Berends te Nieuw-Weerdinge).

 

De verzorging van de duiven is eenvoudig. Vader verzorgt overdag de duiven en ’s avonds sluit Jacob aan. De duiven krijgen 4 keer per dag volle bak voer en schoon water. Er wordt niets aan het water toegevoegd zoals bijvoorbeeld elektrolyten etc. Er wordt gevoerd met een mengeling van Matador ( premium vlieg/kweek) en een mengeling van Van Tilburg. Daarnaast wordt er een mengeling van tovo, hennep, P40 en snoepzaad gegeven. De duiven trainen 2 keer per dag een uur. Ze mogen vrij vliegen. Er worden geen vlaggen of iets dergelijks gebruikt. Hier geloven ze niet in. Wanneer de duiven gezond zijn trainen ze vanzelf is het motto. Op zaterdag blijven de duiven naar gelang de motivatie of zwaarte van de vlucht kort of langer bij elkaar. Jacob heeft ongeveer een 60-tal jongen. Deze worden vanaf begin april t/m 21 juni verduisterd.

 

Op verzoek van Jacob een foto van “de 102,Mister Allround”. Op dit moment de beste duif van het hok Bakker. Mister Allround heeft dit jaar al de volgende prestaties: 1e Boxtel tegen 409 duiven (6e van het rayon tegen 2006 duiven) 3e St Truiden tegen 351 duiven 20e NPO Breuille la Verte tegen 9786 duiven Het mooiste van de prestatie is ook dat de “884” Gerard Koopman uit Ermerveen is voor gebleven. Dat is toch wel de te kloppen liefhebber van afdeling10. Wanneer je dit lukt dan heb je een unieke prestatie geleverd. Jacob (en natuurlijk ook je steun en toeverlaat) nogmaals van harte gefeliciteerd. Mogen er nog vele overwinningen volgen!

Pigeonsupport.com
Pigeonsupport.com Bied natuurlijke ondersteuning speciaal voor duiven duiven het hele jaar door! http://www.pigeonsupport.com
Winteraanbiedingen bij van der Valk Hotels  - Exclusief
Winteraanbiedingen bij van der Valk Hotels - Exclusief Registreer nu GRATIS en geniet van mooie aanbiedingen bij van der Valk Hotels https://www.valkexclusief.nl/
P.V. De Trouwe Duif
P.V. De Trouwe Duif
  • Actief sinds: 25, Nov, 2015
  • Startdatum 14, Oct, 2019, 17:04
  • Einddatum 13, Oct, 2019, 22:00
  • Opbrengst € 2.645,00
Oude Pekela,

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord